În cadrul Cercului pedagogic nr. 3 ne-am reunit miercuri, 13 noiembrie 2024, la Grădiniţa cu program prelungit nr. 47 Brăila, unde am experimentat prin diverse forme ”Practicile educaționale care susțin învățarea prin joc”.Reperele teoretice și exemplele de bună practică ne-au oferit noi perspective și idei valoroase pentru a face procesul de învățare mai captivant și mai plin de bucurie pentru copii.Fie vorba de jocuri didactice, jocuri STEAM, jocuri la tabla interactiva, jocuri creative sau alte jocuri educative, toate acestea le oferă copiilor prilejul de a se exprima creativ, de a-şi dezvolta imaginaţia, abilităţile de comunicare, formarea inteligenţei emoţionale. Nu e greu să joci, e greu să te opreşti din joc, iar ca dovadă au stat Atelierele de lucru organizate.Stare de bine, joc, joacă, revedere cu oameni dragi, împărtășire de idei, puncte de vedere exprimate liber, timp de calitate petrecut împreună au fost ingredientele unei zile reușite.
https://www.facebook.com/share/p/1DPcCuwZyr/
Pornind de la motto-ul "Împreună să-nvățăm/Inima s-o bucurăm/În haine de sărbătoare/Să trăim cu mic, cu mare!" la Căminul Cultural Siliștea a avut loc miercuri, 15 mai 2024, activitatea metodică a Cercului Pedagogic nr. 8, cu tema *Importanța patrimoniului viu în curriculum pentru educație timpurie*.
Activitatea a fost moderată de prof. înv. preșc. Gabriela Zevedei, sub atenta coordonare a doamnei inspector pentru educație timpurie, prof. Paula Ștergărel. Într-un mediu educațional propice cadrele didactice au participat la activități ce au pus în valoare tradițiile și obiceiurile strămoșești, activitatea în sine a fost o călătorie în timp prin care s-a dorit păstrarea, respectarea și transmiterea acestora din generație în generație.
Exemplele practice din activitatea didactică au fost prezentate de doamnele prof. înv. preșc. Ciocan Doinița și Niculiță Mirela de la Liceul Teoretic "George Vâlsan" Făurei, Grădinița cu program normal Făurei. Cadrele didactice și-au dat frâu imaginației în realizarea lucrărilor pe ateliere de lucru organizate de doamna prof. înv. preșc. Dămache Săndica de la Școala Gimnazială Siliștea, Grădinița cu program normal Siliștea și doamna prof. înv. preșc. Andrei Aura Valentina de la Școala Gimnazială Siliștea, Grădinița cu program normal Cotu Lung. Alături de cadrele didactice a fost prezentă și doamna director al Școlii Gimnaziale Siliștea, Țiparu Măriuța Doinița, ce s-a implicat în activitatea cercului pedagogic. Activitatea s-a încheiat cu programul artistic "Jocul siliștean de la mic la mare" în cadrul căruia Ansamblul folcloric "Spicul", coordonat de prof. Dămache Săndica ne-a încântat cu momente artistice oglindind obiceiuri și tradiții românești.
https://www.facebook.com/share/p/HYuHDNgZfwu5HRvi/
Grădinița cu program prelungit nr. 47 "Pinocchio" a fost gazda CERCULUI PEDAGOGIC nr. 8 din data de 16 ianuarie 2024, sub coordonarea doamnei Inspector pentru Educație timpurie, prof. grad I PAULA ȘTERGĂREL și a doamnei moderator a cercului, prof. grad. I, GABRIELA ZEVEDEI.
TEMA CERCULUI:”IMPORTANȚA EDUCAȚIEI PENTRU VALORI ÎN EDUCAȚIA TIMPURIE“
Programul zilei:
Comunicare metodico-științifică: prof. gr. I, Gabriela Zevedei, Grădinița cu p.p nr.47 Brăila
Activitate demonstrativă: Exemple practice din activitatea didactică- prof. gr. I, Cristina Daniela Busuioc - prof. gr. II, Gina Turtoi,Grădinița cu p.p. nr. 47, Brăila
Ateliere de lucru:- prof. gr. I, Dumitra Daniela Sloată -ed. grad definitiv, Adriana Nicoleta Bălăbăneanu,Grădinița cu p.p. nr. 47, Brăila
GENEROZITATEA este o virtute admirabilă care ilustrează noblețea sufletului.
Gesturile generoase ale colegelor noastre au inspirat și au adus bucurie celor din jur.
FELICITĂRI întregii ECHIPE DE EDUCATOARE!!!
06.12.2023 : Grădinițele cu program prelungit nr. 47 și 48 au format o echipă în derularea Cercului Metodic al Directorilor din învățământul preșcolar brăilean.
Tematica cercului: Modalități de formare și consolidare a culturii organizaționale a unităților de învățământ preșcolar. Managementul interinstituțional şi multidisciplinar al violenței la nivelul unităților de învățământ preuniversitar din județul Brăila.
Metode de lucru: schimburi de bune practici, dezbateri, studii de caz, ateliere de lucru pentru aplicarea în timp real a conceptelor din cadrul procedurii privind managementul cazurilor de violență.
Colaborarea interinstituțională în acest mediu de schimb și dezvoltare profesională a fost cu adevărat inspirațională.
https://www.facebook.com/share/p/fQeKcxjmxw4kTDMs/