GRADE DIDACTICE

Inspecție curentă gradul I, prof. Turtoi Gina, Grădinița cu p.p nr.47, Brăila. (5 aprilie 2024)

Activitatea integrată "Micii cosmonauți N.A.S.A" i-a purtat pe preșcolarii grupei mari printr-o călătorie imaginară prin Cosmos. În prima misiune a zilei "Până la 10 numărăm, spațiul îl explorăm" preșcolarii și-au dovedit abilitățile matematice iar mai apoi prin activitatea "Prin spațiu călătorim, noi planete descoperim" au dat dovadă de creativitate, pictând niște planete unice.

Următoarele misiuni au fost realizate la centrele de interes:

-Nisip și apă: "Ordine în galaxie"(joc de masă)

-Știintă: "Exlozia planetelor"(experiment)

-Joc de rol: " Printre stele zburăm, spațiul îl explorăm"(joc de rol).

La finalul zilei preșcolarii au desfășurat jocul de mișcare "De pe o planetă pe alta", în curtea grădiniței și au lansat câte o rachetă.

https://www.facebook.com/share/p/JL5xebhDtvhfCJaV/


Activitatea din cadrul inspecției pentru obținerea gradului didactic II, cu tema "Parfum și culoare" a d-rei Popa Nicoleta de la Grădiniţa cu p.p.nr.47 Brăila, s-a concentrat pe integrarea domeniilor Științe și Estetic si Creativ, precum și pe aspectele curative ale naturii. (5 aprilie 2024)

Preşcolarii au fost implicați activ în înțelegerea ciclului de viață al unei plante, evidențiind conexiunile dintre Știință și Artă. Aceștia au avut ocazia să exploreze și să experimenteze prin pictură pe felii de lemn, jocuri de-a florarii și activități practice precum plantarea de flori, subliniind astfel importanța și frumusețea naturii în viața lor cotidiană. Această abordare interdisciplinară a oferit preșcolarilor oportunități multiple de învățare și dezvoltare, consolidând în același timp conexiunile dintre cunoștințele științifice, exprimarea artistică și relația lor cu mediul înconjurător.

https://www.facebook.com/share/p/pXQZFEJyRJsXL79o/


"O LUME DISPĂRUTĂ!"- inspecție curentă pentru obținerea gradului didactic II- prof.înv.preșc. Oancea Cristina Florentina -(19 aprilie 2024)

Preșcolarii grupei mari "Puișorii", de la Grădiniţa cu p.p.nr.47 Brăila, au pornit într-o expediție îndrăzneață pe tărâmul fascinant al dinozaurilor.Aventura surprinzătoare alături de creaturile preistorice s-a desfășurat sub forma Jocului didactic: ,,Asociază fiecărui dinozaur oul potrivit” (prima variantă) și "Care cifră lipsește?”(varianta a doua a jocului didactic) la Domeniul Științe iar la Domeniul Estetic și Creativ- ,,Oul lui Dino”  prin testarea deprinderilor artistico- plastice- pictură.Sub lupa magică au putut studia cu atenție și utiliza materiale mărunte pentru a descompune numerele învățate la Centrul NISIP și APĂ, sub forma unui joc exercițiu -"Paleontologii"- varianta a treia a jocului didactic.La Centrul ȘTIINȚE realizarea experimentului a atras de la început atenția, căci - ,,Eruperea vulcanului- depindea de rețetele de picături si lingurițe respectate cu strictețe.CONSTRUCȚII- ,,Să-l construim pe Dino”- a fost centrul de refugiuEvaluarea s-a realizat prin metoda R.A.I. Preșcolarii și-au adresat întrebări unii altora pe baza temei abordate pe parcursul întregii săptămâni ,,DINOZAURII”La finalul zilei, preșcolarii s-au întrecut la ALA Recreative într-un joc distractiv ,,Cursa oului în lingură ”.

https://www.facebook.com/share/p/TwEu9a5PusKDsk9q/


Pe data de 27 martie 2024, Grădinița cu Program Prelungit Nr. 47 a fost gazda unei zile pline de bucurie și învățare (inspecție de gradul I, inspecție curentă 2) pentru micuții din grupa mică , "Florilor". 

Sub umbrela temei anuale "Când, cum și de ce se întâmplă?" și a proiectului tematic "Farmecul Primăverii ", ziua a fost dedicată frumuseții florilor de primăvară.

Cu un "Bună dimineața!" plin de energie, micuțele floricele au intrat în atmosfera specială creată în sala de grupă, unde tema activității integrate a fost dezvăluită de către personajul surpriză “ Rilă- Iepurilă” Prima oprire a fost în centrul Arte, unde fiecare echipă și-a creat propriul "Tablou de Primăvară ". Pe tablouri canvas au introdus flori naturale de primăvară. Centrul Bibliotecă a fost locul unde cu ajutorul unei oglinzi au descoperit jumătatea de puzzle care lipsea . În cadrul centrului Nisip și Apă, copiii au experimentat folosind pipetele, dând culoare lalelelor. În paralel, în centrul Științe, micuții s-au relaxat, sortând flori mari și mici după culoarea aleasă.După activitățile pe centre de interes, copiii s-au bucurat dansând pe ritmul melodiei “Flori de primăvară“. Cei mici au învățat nu doar despre cum să sorteze florile după formă, culoare și mărime ci și despre arta de a crea.Scenariul zilei a fost un mix perfect între învățare și joacă, iar fiecare activitate a avut un scop bine definit. Fie că era vorba de dezvoltarea abilităților motorii fine prin pictură sau de înțelegerea conceptelor matematice prin jocuri, fiecare moment a adus o contribuție valoroasă la creșterea și dezvoltarea micilor exploratori.Felicitări tuturor preșcolarilor grupei mici!

https://www.facebook.com/share/p/7WM6pbkcpjLhHY7L/


Pe data de 26 ianuarie 2024, Grădinița cu Program Prelungit Nr. 47 ”Pinocchio” a fost gazda unei zile pline de bucurie și învățare (inspecție de definitivat) pentru micuții din grupa mixtă, "Florilor".

Sub umbrela temei anuale "Când, cum și de ce se întâmplă?" și a proiectului tematic "Bijuterii de gheață", ziua a fost dedicată explorării iernii și a frumuseții ei în diverse moduri.Cu un "Bună dimineața!" plin de energie, micii exploratori au intrat în atmosfera specială creată în sala de grupă, unde tema activității integrate a fost dezvăluită printr-o scrisoare emoționantă de la Omul de Zăpadă.Prima oprire a fost în centrul Arte, unde fiecare copil și-a creat propriul "Fulg sărat". Cu pensule și culori tempera, au pictat fulgi de zăpadă pe suportul de lemn, urmând tehnica specială pentru a le face să strălucească. Centrul Bibliotecă a fost locul unde cifrele au "înghețat", iar copiii le-au trasat în zăpadă artificială. În cadrul centrului Nisip și Apă, copiii au experimentat o "Explozie de zăpadă" folosind rețeta specială afișată. Cu pipete, bicarbonat de sodiu și alte ingrediente surpriză, au descoperit lumea fascinantă a reacțiilor chimice. În paralel, în centrul Științe, micuții s-au relaxat, creând forme din benzi elastice care reflectau iarna în ochii lor.După activitățile pe centre de interes, copiii s-au bucurat de o cursă distractivă a Oamenilor de Zăpadă. Cei mici au învățat nu doar despre cifre, ci și despre colaborare și distracție în cadrul acestei activități recreative.Scenariul zilei a fost un mix perfect între învățare și joacă, iar fiecare activitate a avut un scop bine definit. Fie că era vorba de dezvoltarea abilităților motorii fine prin pictură sau de înțelegerea conceptelor matematice prin jocuri, fiecare moment a adus o contribuție valoroasă la creșterea și dezvoltarea micilor exploratori.Felicitări tuturor preșcolarilor grupei mixte și domnișoarei lor educatoare Lupașcu Sabina-Ioana care le-a fost alături!#IarnaLaPinocchio #BijuteriiDeGheață #ExperiențeEducative&Creative

https://www.facebook.com/share/p/DNpoTm27iNhyBmSU/


 În lumina adâncurilor! – O zi magică la Grădinița Nr. 47 (17 mai 2024)!    

Preșcolarii grupei mixte, coordonați de dna prof. Lupașcu Sabina, au avut parte de o aventură fascinantă în adâncurile oceanului! Sub tema "Mistere din adâncuri", copiii au descoperit secretele recifelor de corali și ale viețuitoarelor marine prin jocuri interactive și activități artistice. Întâlnirea de dimineață a fost un moment deosebit, plin de voie bună, în decursul căruia copiii au salutat soarele și natura, au numărat prezențele și au intuit tema zilei prin crearea unui ”banc de peștișori” inedit. La centrul de arte, micuții noștri artiști au pictat cu acuarele machete de corali, iar la centrul de știință, au explorat cu entuziasm viețuitoarele adâncurilor printr-un joc de umbre cu o latură senzorială aparte. În centrul de nisip și apă, au descoperit și sortat scoici misterioase, iar în biblioteca noastră, au dezvăluit desene cu ajutorul tehnicii decolorării cu pic sau le-au creat ei înșiși. Încheierea zilei a fost plină de distracție cu ajutorul "Meduzei mâncăcioase",moment urmat de o activitate relaxantă prin yoga subacvatică. A fost o zi plină de învățare, creativitate și bucurie! Vă invităm să urmăriți pagina noastră pentru a descoperi mai multe din activitățile noastre minunate! #GrădinițaNr47 #EducațieCuDragoste #ÎnLuminaAdâncurilor #AventuriEducative

https://www.facebook.com/gradinita47.braila/posts/pfbid09yWks3jnrM8pfjucLAMQnixusPSGuknH6aBjWrX5N7MLRH8ZF8wLiD5VWQsRGTJSl



„Micii pirați în căutarea bărcuțelor”-inspecție curentă pentru obținerea gradului II, prof.  înv.  preșcolar Aramă Cristina-Loredana.(17 aprilie 2024)

Preșcolarii grupei mici de la Grădinița cu program prelungit nr. 47, Brăila au pătruns în lumea piraților și a mijloacelor de transport pe apă. Activitatea desfășurată a avut în centrul atenției Domeniul Științe, unde preșcolarii au amplasat bărci de diferite culori si mărimi pe posterul cu imaginea mării de pe tabla magnetică.

Într-o atmosferă prietenoasă, micii pirați au realizat următoarele activități didactice liber alese: 

-Știință: “Barca plutește ușor” (experiment)- copiii au observat fenomenul plutirii, apoi au adunat și adăugat scoici în bărci cu ajutorul unor site;

-Arte: “Barca noastră colorată” (pictură) - preșcolarii au pictat barca, dându-i viață cu ajutorul culorilor;

-Construcții: “Barca pe valuri” (construcție plană)- copiii au realizat un tablou cu o barcă din bețe de chibrit.

Turul galeriei a fost pentru preșcolari modalitatea de evaluare prin care aceștia au putut observa lucrările proprii, dar și pe ale colegilor, pe care le-au și apreciat.

Finalul zilei a adus bucuria jocului prin intermediul a două jocuri de tip concurs: “Întrecerea bărcuțelor” și “Pirații luptă pentru câștigarea bărcii colorate”. Activitatea s-a încheiat prin aprecieri si prin câștigarea comorii piraților. 

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid0sCfnohJMLr1kBaDestVrWHC3HnakS1X3nUCERAHCZ5rMS8dwVQT5sF7FdLYKQRWel&id=61556031990636

"E zumzet în natură"- inspecție curentă pentru obținerea gradului didactic II, prof. înv. preșcolar Arbănașu Nicoleta-Denisa.  (15 aprilie 2024)

Preșcolarii grupei mijlocii de la Grădinița cu program prelungit nr. 47, Brăila au avut oportunitatea de a aborda o temă foarte îndrăgită: studiul insectelor, accentul punându-se pe observarea albinelor și a tuturor elementelor ce țin de aceste viețuitoare. 

Activitatea desfășurată a îmbinat armonios elementele a două domenii experiențiale:

Domeniul Știință: "Albina" - observare 

Domeniul Om și Societate: "Când soarele răsare, noi pornim din floare-n floare" - lipire.

Într-o atmosferă armonioasă, prietenoasă, propice învățării, cei mici au desfășurat următoarele activități didactice liber alese:

- Știință: "Albina" - copiii descoperă părțile componente ale unei albine aflate în suport de rășină utilizând lanterne, apoi asamblează pe bucăți rotunde de lemn piesele de puzzle din fetru pentru a reconstitui corpul acesteia 

- Nisip și apă: "Exploratori de insecte" - copiii caută în grâu colorat insecte, le denumesc și le bifează în lista de verificare- Joc de rol: "Prietenie în pahar: Limonadă cu miere de albine" - copiii prepară limonadă cu miere de albine respectând indicațiile din rețetă 

- Construcții (centru de refugiu): "Faguri delicioși" - copiii fixează paste colorate în ramele stupului pentru a construi fagurele Evaluarea s-a realizat prin metoda cubului. 

Preșcolarii au răspuns la întrebări și au descoperit albinuțele care erau ascunse în fagurele stupului. La finalul zilei preșcolarii au descoperit bucuria jocului în natură participând la o întrecere sportivă denumită "Zborul harnicelor albine": pe fundal muzical, aceștia au zburat asemenea albinelor ce roiesc în jurul florilor, au cules polenul și l-au depozitat în faguri.

https://www.facebook.com/share/p/4zmMxGzFTZ9H3nBX/